Spreekteksten Marcel de Graaff

Future of Europe

Future of Europe

Stop islamisering. Neem voorbeeld aan Centraal-Europa

Voorzitter,

Ik heet de minister-president van Slowakije, de heer Pellegrini, van harte welkom in dit Parlement. Ik ben het – dat wil ik van tevoren zeggen – zeker niet met zijn visie op de EU eens. Ook zijn politieke kleur is niet de mijne. Maar toch.

Ik waardeer de strijd tegen corruptie die de minister-president voert in zijn land ten zeerste. Dat is een hele belangrijke stap in de toekomst van Slowakije. Slowakije is lid van de Visegrad-groep, en zelfs voorzitter op dit moment. Ik wil zeggen dat het beleid van de Visegrad-landen ten aanzien van migratie van harte op mijn steun mag rekenen. Het is de Visegrad-groep die de EU een spiegel voorhoudt, die de EU laat zien hoe het wél moet. De EU faalt hopeloos in haar aanpak van illegale migratie. In plaats van te zorgen voor waterdichte grenzen komt de EU met de verliezersoplossing, namelijk het legaliseren van illegale migratie.

Het Mondiale Migratiepact - Migratie als een mensenrecht

Het Mondiale Migratiepact - Migratie als een mensenrecht

Migration as a human right

Straatsburg 23 oktober 2018
Door Marcel de Graaff

Dames en heren van de pers, beste gasten,

Op 10 en 11 december 2018 is er een internationaal congres in Marrakesh, Marokko, waar de deelnemende landen het mondiale migratiepact gaan onderteken.

EU: de nieuwe Sovjet-Unie

EU: de nieuwe Sovjet-Unie

Debat over de Toekomst van Europa

Voorzitter,

Ik heet de minister-president van Estland, de heer Ratas, van harte welkom in dit parlement om te debatteren over de toekomst van Europa.

 Estland kent een historie van vrijwel uitsluitend overheersing. Eerst door Duitsland, vervolgens Zweden en daarna Rusland. Na een korte periode van onafhankelijkheid werd Estland vervolgens ingelijfd bij de Sovjet-Unie.

Estland weet wat het is om overheerst te worden.

EU faalt met migratiebeleid

EU faalt met migratiebeleid

Reform of the EU asylum and migration policy

Voorzitter,
De Raad en de Commissie prijzen zichzelf de hemel in voor de teruglopende migratie.

Laten we duidelijk zijn:
Dit is het resultaat van zwichten voor chantage van Turkije en van corrupte stamhoofden in Libië, waar miljarden euro’s belastinggeld van de Europese burgers aan wordt weg gesmeten.

Het is het resultaat van het met tegenzin accepteren van de keiharde aanpak van mensen smokkelende NGO”s door Matteo Salvini, de Italiaans minister van binnenlandse zaken.

Press conference: Global Compact on Migration

Press conference: Global Compact on Migration

Migration as a human right

Ladies and Gentlemen of the Press, dear guests

On the 10th and 11th of December 2018 there will be an international congress in Marrakesh, Morocco.

The participating countries are set to sign the Global Compact on Migration.

Although this joint agreement is non-binding, it is still the legal framework on which the participating countries commit themselves to build new legislation.

Debat over voorzitterschap Oostenrijk

Debat over voorzitterschap Oostenrijk

Het realisme aan de macht

Voorzitter,
Ik wil Oostenrijk van harte feliciteren met het voorzitterschap van de Europese Raad.

De EU gaat een bijzonder moeilijke fase tegemoet en het voorzitterschap zal zeker niet eenvoudig zijn.

Er zijn genoeg uitdagingen
De relatie met Turkije zal moeten worden herzien. De problemen met de Euro zullen onder druk van een sterkere dollar zeker niet minder worden en de massa immigratie en haar gevolgen moeten worden aangepakt.

Daarom is het goed dat het voorzitterschap in handen komt van Oostenrijk, waar inmiddels het realisme aan de macht is gekomen in de regering van ÖVP en FPÖ.

Disclaimer

De uitsluitende aansprakelijkheid berust bij de auteur van deze website. Het Europees Parlement is niet aansprakelijk voor de in de site vervatte informatie.

© 2020 - PVV Europa