enflogo

Europarlementariër eist onmiddellijke stopzetting miljoenensteun na zoveelste schandaal'

Europarlementariër eist onmiddellijke stopzetting miljoenensteun na zoveelste schandaal'

P E R S B E R I C H T : PVV Europa: 234 miljoen euro voor racist Mugabe blijkt wederom onverantwoord

De Europese delegatie van de PVV blijft de Europese Commissie op de huid zitten over het gratis uitdelen van 234 miljoen euro aan Zimbabwe. De PVV wil dat de EU onmiddellijk stopt met het sponsoren van Mugabe nu hij, na racistische uitspraken en olifantenslachtingen, wederom aantoont er kwalijke praktijken op na te houden door blanke boeren het leven in Zimbabwe onmogelijk te maken.

Europees Parlement censureert vragen serviesgoed

Europees Parlement censureert vragen serviesgoed

Door Vicky Maeijer

Begin deze week werd bekend dat de EU Buitenlandchef, Federica Mogherini, voor €3 miljoen aan goudomrand servies, kristallen glazen en zilveren bestek met EU logo wenst te bestellen.

Naar aanleiding hiervan heeft PVV Europa Mogherini om opheldering gevraagd. De partij wil van Mogherini weten of ze dit soort fratsen voortaan uit haar eigen salaris van 24.000 euro belastingvrij per maand kan betalen.

Eurocraten proberen daar echter een stokje voor te steken en stellen dat de vragen beledigend zijn en daardoor niet voldoen aan de toelatingseisen.

Veiligheidsagenda

Veiligheidsagenda

Spreektekst betreffende Veiligheidsagenda

Je zou denken dat een stuk met de titel "Veiligheidsagenda" de Europese Unie wat veiliger zou maken. Maar niets is minder waar. Het is vooral weer veel geblaat en weinig wol. De Commissie en ook de resolutie pleiten op papier voor een sterke reactie op terrorisme, maar men vergeet daarbij voor het gemak de bron van terreur te benoemen, namelijk de islam. Deze naïviteit en het ontbreken van enige realiteitszin vormen het grootste gevaar voor de veiligheid in de Europese Unie.

PVV Europa: Bevries EU-bonus Burundese bendeleider

P E R S B E R I C H T

'Privé-voetbalteam dictator profiteert van meer dan €230 miljoen aan steun'
PVV Europa: Bevries EU-bonus Burundese bendeleider

BRUSSEL, maandag 27 juli 2015

De Europese delegatie van de PVV wil dat de geldstroom van meer dan €230 miljoen EU-steun aan het Afrikaanse land Burundi per direct wordt bevroren.

'Dictator Pierre Nkurunziza heeft de oppositie buitenspel gezet en zichzelf benoemd tot president voor een derde termijn. Ook al druist dit in tegen felle protesten van de Afrikaanse Unie en de VS' stelt PVV-Europarlementariër Olaf Stuger.

3 miljoen euro voor goudomrand serviesgoed voor EU buitenlanddienst

3 miljoen euro voor goudomrand serviesgoed voor EU buitenlanddienst

Schriftelijk ingediende vragen

Terwijl de landen in de EU de broekriem aanhalen en de inwoners worden geconfronteerd met belastingverhogingen, klotst in Brussel het belastinggeld tegen de plinten en is alleen het beste goed genoeg voor de eurocraten. De EU buitenlanddienst (EEAS) van Hoge Vertegenwoordiger Mogherini heeft een publieke aanbesteding van €3 miljoen euro gepubliceerd voor o.a. goudomrand serviesgoed, zilveren bestek en kristallen glazen.*

Moppentapmachine is misselijke grap

Moppentapmachine is misselijke grap

P E R S B E R I C H T : EU-steun van € 1,7 miljoen aan moppentapmachine is misselijke grap

De Europese delegatie van de PVV ziet de humor niet in van de 1,7 miljoen euro waarmee de EU een moppentapmachine subsidieert van Britse wetenschappers. De Universiteit van Londen is bezig met het ontwikkelen van 'Wat als...-software waarmee behalve grappen, ook gedichten en korte verhalen kunnen worden gemaakt (I).