enflogo

Schriftelijk ingediende vragen

Schriftelijk ingediende vragen

1. Bent u bekend met de enorme influx aan illegale immigranten die momenteel Oost-Europese landen als Hongarije en Kroatië overspoelen om vervolgens na het indienen van een asielaanvraag onder de radar te verdwijnen?(*)

Schriftelijk ingediende vragen anti-geruchtenproject immigranten

In samenwerking met de Raad van Europa heeft de Europese Commissie een anti-geruchtenproject opgericht waarbij speciale 'anti-geruchtenagenten' zich actief in het debat met burgers mengen om de 'geruchten over minderheden en immigranten' tegen te gaan. Zij zullen dit doen door enkel 'correcte' informatie over migranten te verspreiden.

Geen controle op EU-subsidies

Betreft: Schriftelijke vragen Olaf Stuger over ´geen controle op EU-subsidies´

Bij de controle op de besteding van EU-subsidies wordt niet gekeken of het project ook effectief was. Dat schrijft de Rekenkamer (*).

Schriftelijk ingediende vragen betreffende infiltratie IS-terroristen

Op 28 januari jl. gaf de Commissie in antwoord op schriftelijke vragen over infiltratie van IS-terroristen in vluchtelingenkampen aan dat '..zorgvuldig moet worden gemeden asielzoekers en terroristen zonder onderscheid en zonder reden in een zelfde categorie onder te brengen, niet alleen omdat er geen gevallen bekend zijn van terroristische aanslagen door asielzoekers, maar ook omdat dergelijke overwegingen negatieve maatschappelijke gevolgen kunnen hebben..'.

PVV: Geen bemoeienis EU met onze belastingen

Betreft: Geen bemoeienis EU met onze belastingen

PVV Europa heeft onderstaande schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie naar aanleiding van de uitspraken van eurocommissaris Bulc over een Europees systeem voor tolheffing waarvan de inkomsten direct naar de EU zouden kunnen toevloeien.