enflogo

Lidstaten gedwongen in te stemmen met meerjarenbegroting

Lidstaten gedwongen in te stemmen met meerjarenbegroting

Schriftelijk ingediende vragen

In een bericht op de website van Politico (1) stelt commissaris Oettinger dat de kans op een akkoord over de meerjarenbegroting voor de Europese verkiezingen van 2019 vijftig procent bedraagt. Met de uitspraken van Oettinger wordt de druk op lidstaten om in te stemmen met de meerjarenbegroting nog verder opgevoerd.

Dit na eerdere dreigementen in mei 2018, toen de Europese Commissie maatregelen aankondigde tegen lidstaten die al te veel kritiek op de Europese Unie spuien.1. Welke andere drukmiddelen bent u van plan in te zetten om lidstaten te dwingen hoe dan ook akkoord te gaan met de nieuwe meerjarenbegroting?
2. Waarom moet volgens u alles op alles worden gezet om de meerjarenbegroting voor de verkiezingen van 2019 door te drukken?
3. Bent u soms bang voor de toenemende invloed van eurosceptische partijen, die niet langer alle dictaten uit Brussel klakkeloos aannemen? Bron (1): “Oettinger: 50-50 chance of a budget deal before 2019 election” (28 augustus 2018), https://www.politico.eu/article/gunther-oettinger-50-50-chance-of-a-budget-deal-before-2019-election/

(1) http://nos.nl/artikel/2169204-schoolgeld-betalen-met-een-geit-de-ruilhandel-is-terug-in-zimbabwe.html
(2) http://www.telegraaf.nl/binnenland/23729290/__PVV_laakt_slachting_olifanten__.html